حتما دیدهاید که وقتی چای زمان زیادی دم می کشد رنگ آن کدر و تیره شده اين در حالي است که برای نوشیدن هر وعده چای می بایست به اندازه مصرف همان وعده چای دم کنید و اگر چای بیش از زمان موردنیاز نوع چای دم بکشد، چای کهنه به حساب میآید و مصرف آن توصیه نمی شود. وقتی چای داخل فنجان ریخته می شود و دمای آن افت می کند وسرد می شود لایه ای روی چای ظاهر می شود. باور اشتباهی وجود دارد که تصور می شود ظاهر شدن این لایه بدلیل کیفیت پایین چای است اما دقیقا برعکس است. ترگیبات چای به ویژه کافئین وقتی سرد میشود آرام آرام بصورت نیمه جامد در می آید و بصورت یک لایه برروی چای ظاهر می شود . تشکیل این لایه پس از سرد شدن چای نشاندهنده تغییر حالت ترکیبات چای است. بهتراست چای که سرشده مجدد گرم و مصرف نشود. بررسیها نشان میدهند، قهوه و چای جزء مرسومترین نوشيدنیها در جهان به شمار میآیند که حس خستگی را از تن خارج میکند و همچنین افراد بایستی توجه داشته باشند که از چای بهعنوان نوشیدن آب نبایستی استفاده کنند .