مقدمه
از مزارع تا فنجان چای
از مزارع چای تا فنجان، چای سفری پیچیده و طولانی را پشت سر میگذارد. این سفر با چیدهشدن دو برگ و سرگل چای با دست از بهترین مزارع چای که مورد بررسی و تائید استاندارد چای احمد بودهاند، آغاز میشود. کشاورزان مزارع مرغوب چای دنیا شرکای تجاری ما هستند، نگرش ما نسبت به گسترش روابط تجاری مان با صاحبان مزارع چای ، با هدف دسترسی همیشگی به بهترین کیفیت چای در دنیاست.
ما چایهای انتخابشده خود را دائما ًدر مراحل مختلف تولید ازنظر کیفیت و طعم میچشیم و مورد ارزیابی قرار میدهیم. این سفر با ترکیبکردن چایها توسط استادان چشایی باتجربه و حرفهای ما ادامه می یابد؛ آنها استادانه بهترین چایها را با هم ترکیب میکنند تا به ترکیبی لذتبخش و موزون برای مصرف کنندگان و دوستداران چای برسند، ترکیبی که تجربه خوشایند و مطبوعی از نوشیدن یک فنجان چای را خلق کند.



2. یافتن منابع برای تامین برگهای چای
منشا چای ما
در دنیای چای احمد کاوش کنید و اگر علاقمندید بدانید ما برگهای مرغوب چایهای مورد علاقهتان را از کجا تامین و به دستان ماهر استادان چشایی چای احمد میرسانیم، این اطلاعات از طریق این نقشه در اختیارتان قرار میگیرد.







۳. چگونه چای احمد تولید میشود؟
کشت چای

گیاه چای که با نام علمی Camelia sinensis شناخته میشود، بومی کشورهای چین و هند است. بوته چای به طور طبیعی میتواند به ارتفاع بیش از 20 فوت برسد اما برای نگهداری از آن هنگام کشت، مرتباً هرس میگردد تا به ارتفاع بیش از حدود سه فوت (91سانتیمتر) نرسد.
بهترین نحوه چیدن برگهای چای، چیدن تنها نوک بوته و دو لایه بالایی از برگهای نورس جوان است که بیشترین غلظت عصاره و مواد مغذی چای در این برگهای نوشکفته تجمع دارد. ما بر این نحوه چیدن، به عنوان یکی از استانداردهای چای احمد، اصرار داریم؛ زیرا یقین داریم این بهترین روش، برای اطمینان از رسیدن به یک ترکیب چای، با کیفیت عالی است؛ همچنین، این روش چیدن، باعث افزایش سرعت رشد بوته چای شده، بازدهی بوته چای را به حد مطلوبی بالا میبرد.
محیط مناسب برای رشد بوتههای چای در محیطهای گرم و مرطوب، با بارندگی مناسب و ارتفاع نسبتاً بالا نسبت به سطح دریا، ارتفاعی بین 1000 تا 7000 پا (304 متر الی 2133متر از سطح دریا) میباشد. آب و هوا و شرایط جوی، شرایط برداشت فصلی را تعیین میکند به طوریکه در بعضی مناطق، تنها در یک فصل امکان برداشت وجود دارد و در بعضی مناطق بهصورت چهارفصل میتوان چای برداشت کرد.
به عنوان مثال، آب و هوای گرم آفریقا و سریلانکا اجازه تولید چای در تمام طول سال را میدهد و در دورههای موسمی با بارندگی شدید، بازدهی بوتهها، بیشتر است. در آب و هوای سردتر مانند کوهپایههای هیمالیا، محصول چای با گرمتر شدن هوا حاصل میشود. متغیر بودن سطح اسیدیته خاک، میزان ارتفاع از سطح دریا، آب و هوا و شرایط جوی، باعث ایجاد تمایزات واضح و مشخصی در تولید انواع چای میشوند به صورتی که با ایجاد تفاوت در ویژگیهای برگهای چای، منجر به عطر و طعمهای متفاوتی میگردند.
4. انواع چای
ترکیبات چای و دمکرده آنها
چای یکبار کشف شد ولی دنیای نوشیدن چای، یک دنیای جذاب بینهایت و بیپایان، برای ذائقه و خیال است. انگیزه ما به آموختن و خلق عالیترین کیفیت، ما را به طرز خستگیناپذیری به جلو میراند، ما از سراسر جهان الهام میگیریم تا ترکیباتی از چای را ارائه دهیم که بهترین طعمها و رایحهها را دارا باشند. ما اعتقاد داریم که هیچ لذتی بیشتر از یک فنجان بیعیب و نقص چای احمد وجود ندارد و طیف وسیعی از ترکیبات چای ما، بازتابدهنده هنر، خلاقیت و عطش ما به دانش بیانتهاست.

چای سیاه
چای سیاه در حین تولید اکسید میشود و معمولاً در حین این پروسه ، عطر و طعم قوی و کاملی از چای، ایجاد میگردد. چای سیاه، رایجترین نوع چای در ایران است و میتوان آن را قندپهلو یا با خرما نوش جان کرد.

چای سبز
چای سبز از همان گیاه چای سیاه (Camellia sinensis) تولید میشود، فقط عمل اکسید شدن در چای سبز انجام نمیشود. این ماده بیش از 5000 سال است که در چین مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل دارا بودن خواص آنتیاکسیدان و عطر و طعم ملایم و مطبوعی که دارد، بسیار محبوب است.

تنوع محصولات چای احمد
ترکیبات متنوع و استادانه چای سیاه احمد جزو محبوبترین و پرفروش ترین محصولات ما هستند. انواع ترکیبات چای سبز خالص با طعم و عطر نعناع، لیمو و شکوفههای گل یاس. نوشیدن یک فنجان چای احمد برای هر کسی در هر ساعتی از روز میتواند مناسب و لذتبخش باشد. در مورد انواع محصولات ما بیشتر بدانید.
5. کیفیت، الویت ماست
هنر چشیدن چای
انتخاب باکیفیتترین برگهای چای از بهترین مزارع دنیا تا بررسی این ترکیبات تنها یک ضرورت و الزام برای چای احمد است و کار به این جا ختم نمیشود، تیم استادان چشایی باتجربه و ماهر ما، برای حفظ یک محصول با بالاترین کیفیت ممکن، بسیار قاطع و ریزبینانه عمل میکنند. در اینجا اطلاعاتی درباره هنر چشیدن چای در دفتر مرکزی چای احمد، آورده شده است.
تیم چشایی ما
تیم چشایی ما، باید هر روز حدود 500 فنجان چای تیست کنند. آنها بین ویژگیهای طعم هر فنجان، تعیین کیفیت و قوام هر یک، تفاوت قائل میشوند. یک استاد چشایی چای احمد، هنگام خلق یک ترکیب عالی از چای، همانند یک نقاش در زمان خلق یک رنگ ترکیبی، سازگاری و همنشینی چایهای مختلف با یکدیگر را در نظر میگیرد و یک اثر هنری را با چای خلق میکند.
۵۰۰ فنجان در روز
تیم چشایی ما، باید هر روز حدود 500 فنجان چای تیست کنند. آنها بین ویژگیهای طعم هر فنجان، تعیین کیفیت و قوام هر یک، تفاوت قائل میشوند. یک استاد چشایی چای احمد، هنگام خلق یک ترکیب عالی از چای، همانند یک نقاش در زمان خلق یک رنگ ترکیبی، سازگاری و همنشینی چایهای مختلف با یکدیگر را در نظر میگیرد و یک اثر هنری را با چای خلق میکند.
از سراسر دنیا در یک فنجان چای
دانش و ذائقه یک استاد چشایی، ترکیبی نامرئی و البته خارقالعاده است. آنها برای مرور همنشینی طعمها در زمان ساخت ترکیبات مختلف چای، باید حافظه قوی در طعم داشته باشند؛ آنها از این طریق میتوانند بسیاری از گزینههای ممکن برای ترکیب از چایهای مزارع مختلف سراسر دنیا را در طول سال، بررسی کنند. استادان چشایی ما، به تمام مزارعی که تامینکننده چای احمد هستند، سفر کردهاند و درک صحیحی از ترندهای تجارت چای که بازار چای جهان را میسازند، دارند.
حواس
حواس بینایی، بویایی و چشایی از ابزارهای حیاتی استادان چشایی چای است. برای یک استاد چشایی با مشاهده و دیدن، نشانههای کیفیت چای آشکار میشود. او ابتدا، شکل ظاهری برگ خشک را وارسیکرده و سپس دمکرده برگ را با ریزبینی بسیار بررسی میکند تا در زمانی که چای چشیده میشود بتوان پی به کیفیت ساخت آن برد. استادان چشایی ما با دقت، رنگ چای را نیز مطالعه میکنند، اما چگونه میتوانند در طول روز 500 فنجان چای را بچشند؟ حقیقت این است که چشیدن هر فنجان چای به منزله، نوشیدن کامل آن فنجان نیست؛ استادان چشایی ابتدا یک قاشق از چای را به لبهایشان نزدیک کرده و خیلی سریع چای را به داخل دهان میمکند تا به موثرترین حالت ممکن پرزها و جوانههای چشایی زبان را درگیر درک و دریافت امر چشیدن کنند.
6- فوت و فن دمکردن
یک فنجان چای بینظیر

1. آب تازه برای یک فنجان چای بینظیر
سعی کنید هرگز از آب قبلا جوشیده شده استفاده نکنید و همیشه از شیر آب شیرین استفاده کنید؛ زیرا اگر آب، از قبل جوشانده شده باشد، کیفیت چای تنزل پیدا میکند و از فنجان چای تان، بهترین نتیجه را نخواهید گرفت. از یک کتری برقی یا اجاق گاز برای جوشاندن آب استفاده کنید.

2. مقدار درستی از ترکیب چای محبوبتان
برای یک صبحانه یا چای عصرانه سنتی، چایهای سیاه ما بسیار ایدهآل هستند. اما اگر به دنبال یک چای کامل ولی سبکتر هستید، انواع چای سبزهای احمد را امتحان کنید. به ازای هر نفر یک تیبگ، طعم مطلوب چای را دربر خواهد داشت و یا برای چایهای لیفی، یک قاشق چایخوری چای به ازای هر نفر، برای لذت بردن کافی از چایتان کافیست.

3. یک چای دمشده بیعیب و نقص
آب تازه جوشانده شده را بلافاصله روی چای بریزید. زمان مناسب برای دم کردن چای را از روی بسته چای انتخابیتان مرور کنید، با توجه به تنوع چایها، مدت زمان دم کشیدن هر کدام متفاوت خواهد بود. زمانی که چای به اندازه کافی دم کشید، تیبگ را از آب جوش خارج کنید و یا اگر چای دمی بوده آن را با صافی جدا کرده و چای را درون فنجانهای موردعلاقهتان سرو و نوش جان کنید.
دستورالعملهای دمکردن انواع چای
نوع چای | درجه حرارت برای دمکشیدن | زمان دمکشیدن |
---|---|---|
چای کیسهای | ||
چای سیاه | 100 درجه سانتی گراد | 3 – 5 دقیقه |
چای سبز | 90 – 100 درجه سانتی گراد | 3 – 5 دقیقه |
چای لیفی | ||
چای سیاه(چای لیفی) | 100 درجه سانتی گراد | 4 – 8 دقیقه |
چای سبز(چای لیفی) | 90-100 درجه سانتی گراد | 3 – 5 دقیقه |