مقدمه
از مزارع تا فنجان چای
از مزارع چای تا فنجان، چای سفری پیچیده و طولانی را پشت سر میگذارد. این سفر با چیدهشدن دو برگ و سرگل چای با دست از بهترین مزارع چای که مورد بررسی و تائید استاندارد چای احمد بودهاند، آغاز میشود. کشاورزان مزارع مرغوب چای دنیا شرکای تجاری ما هستند، نگرش ما نسبت به گسترش روابط تجاری مان با صاحبان مزارع چای ، با هدف دسترسی همیشگی به بهترین کیفیت چای در دنیاست.
ما چایهای انتخابشده خود را دائما ًدر مراحل مختلف تولید ازنظر کیفیت و طعم میچشیم و مورد ارزیابی قرار میدهیم. این سفر با ترکیبکردن چایها توسط استادان چشایی باتجربه و حرفهای ما ادامه می یابد؛ آنها استادانه بهترین چایها را با هم ترکیب میکنند تا به ترکیبی لذتبخش و موزون برای مصرف کنندگان و دوستداران چای برسند، ترکیبی که تجربه خوشایند و مطبوعی از نوشیدن یک فنجان چای را خلق کند.



2. یافتن منابع برای تامین برگهای چای
منشا چای ما
در دنیای چای احمد کاوش کنید و اگر علاقمندید بدانید ما برگهای مرغوب چایهای مورد علاقهتان را از کجا تامین و به دستان ماهر استادان چشایی چای احمد میرسانیم، این اطلاعات از طریق این نقشه در اختیارتان قرار میگیرد.












۳. چگونه چای احمد تولید میشود؟
کشت چای

گیاه چای که با نام علمی Camelia sinensis شناخته میشود، بومی کشورهای چین و هند است. بوته چای به طور طبیعی میتواند به ارتفاع بیش از 20 فوت برسد اما برای نگهداری از آن هنگام کشت، مرتباً هرس میگردد تا به ارتفاع بیش از حدود سه فوت (91سانتیمتر) نرسد.
بهترین نحوه چیدن برگهای چای، چیدن تنها نوک بوته و دو لایه بالایی از برگهای نورس جوان است که بیشترین غلظت عصاره و مواد مغذی چای در این برگهای نوشکفته تجمع دارد. ما بر این نحوه چیدن، به عنوان یکی از استانداردهای چای احمد، اصرار داریم؛ زیرا یقین داریم این بهترین روش، برای اطمینان از رسیدن به یک ترکیب چای، با کیفیت عالی است؛ همچنین، این روش چیدن، باعث افزایش سرعت رشد بوته چای شده، بازدهی بوته چای را به حد مطلوبی بالا میبرد.
محیط مناسب برای رشد بوتههای چای در محیطهای گرم و مرطوب، با بارندگی مناسب و ارتفاع نسبتاً بالا نسبت به سطح دریا، ارتفاعی بین 1000 تا 7000 پا (304 متر الی 2133متر از سطح دریا) میباشد. آب و هوا و شرایط جوی، شرایط برداشت فصلی را تعیین میکند به طوریکه در بعضی مناطق، تنها در یک فصل امکان برداشت وجود دارد و در بعضی مناطق بهصورت چهارفصل میتوان چای برداشت کرد.
به عنوان مثال، آب و هوای گرم آفریقا و سریلانکا اجازه تولید چای در تمام طول سال را میدهد و در دورههای موسمی با بارندگی شدید، بازدهی بوتهها، بیشتر است. در آب و هوای سردتر مانند کوهپایههای هیمالیا، محصول چای با گرمتر شدن هوا حاصل میشود. متغیر بودن سطح اسیدیته خاک، میزان ارتفاع از سطح دریا، آب و هوا و شرایط جوی، باعث ایجاد تمایزات واضح و مشخصی در تولید انواع چای میشوند به صورتی که با ایجاد تفاوت در ویژگیهای برگهای چای، منجر به عطر و طعمهای متفاوتی میگردند.
4. انواع چای
ترکیبات چای و دمکردن آن
چای یکبار کشف شد ولی دنیای نوشیدن چای، دنیای جذاب و بیپایان، برای ذائقه و خیال است. انگیزه ما به خلق عالیترین کیفیت چای، ما را برای تولید ترکیبات متنوع چای برای ذائقه های مختلف مردم جهان ترغیب می کند . ما از سراسر جهان الهام میگیریم تا ترکیباتی از چای را تولید کنیم که بهترین طعمها و رایحهها را داشته باشند. ما معتقدیم که هیچ لذتی بهتر از نوشیدن یک فنجان چای بیعیب و نقص وجود ندارد . تنوع وسیع از ترکیبات چای ما، بازتاب اشتیاق و عشق ما نسبت به صنعت و تولید چای است.

چای سیاه
چای سیاه در حین تولید فرایند اکیداسیون را سپری می کند و معمولاً در حین این فرایند ، عطر، طعم قوی و کاملی از چای، ایجاد می شود. چای سیاه، رایجترین نوع چای در ایران است و میتوان آن را قندپهلو یا با خرما نوش جان کرد.

چای سبز
چای سبز از همان گیاه چای سیاه (Camellia sinensis) تولید میشود، فقط عمل اکسید شدن در چای سبز انجام نمیشود. این ماده بیش از 5000 سال است که در چین مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل دارا بودن خواص آنتیاکسیدان ، عطر و طعم ملایم و مطبوعی که دارد، بسیار محبوب و مورد اقبال عمومی قرار گرفته است.

تنوع محصولات چای احمد
ترکیبات متنوع و استادانه چای سیاه احمد جزو محبوبترین و پرفروش ترین محصولات ما هستند. انواع ترکیبات چای سبز خالص با طعم و عطر نعناع، لیمو و شکوفههای گل یاس برای طرفداران چای سبز در سراسر جهان توزیع می شود. نوشیدن یک فنجان چای احمد برای هر کسی در هر ساعتی از روز میتواند مناسب و لذتبخش باشد. در مورد انواع محصولات ما بیشتر بدانید.
5. کیفیت، الویت ماست
هنر چشیدن چای
انتخاب باکیفیتترین برگهای چای از بهترین مزارع چای دنیا تا گزینش و کنترل این ترکیبات یک ضرورت و الزام برای تمام کارخانه های چای احمد است .، تیم استادان چشایی باتجربه و ماهر ما، برای حفظ یک محصول با بالاترین کیفیت ممکن، بسیار بادقت و ریزبینانه عمل میکنند. در اینجا اطلاعاتی درباره هنر چشیدن چای در دفتر مرکزی چای احمد، آورده شده است.
تیم چشایی ما
تیم چشایی ما، در کارخانه های چای احمد روزانه حدود 500 فنجان چای را تیست می کنند. آنها بین ویژگیهای طعم هر فنجان چای، تعیین کیفیت و قوام چای، تفاوت قائل میشوند.
۵۰۰ فنجان در روز
یک استاد چشایی چای احمد، هنگام خلق یک ترکیب عالی از چای، همانند یک نقاش در زمان خلق یک ترکیب رنگی ، سازگاری و همنشینی چایهای مختلف با یکدیگر را در نظر میگیرد و یک اثر هنری را با چای خلق میکند.گونه میتوانند در طول روز 500 فنجان چای را بچشند؟ حقیقت این است که چشیدن هر فنجان چای به منزله، نوشیدن کامل آن فنجان نیست؛ استادان چشایی ابتدا یک قاشق از چای را به لبهایشان نزدیک کرده و خیلی سریع چای را به داخل دهان می ریزند تا به موثرترین حالت ممکن پرزها ی چشایی زبان را درگیر درک و دریافت امر چشیدن کنند.
از سرار دنیا در یک فنجان چای
دانش و ذائقه یک استاد چشایی، مهارت خارقالعاده ای است. آنها برای مرور ترکیب طعمها در زمان ساخت ترکیبات مختلف چای، باید حافظه قوی در طعم داشته باشند؛ آنها از این طریق میتوانند بسیاری از گزینههای ممکن برای ترکیب چایهای مزارع مختلف سراسر دنیا را در طول سال، بررسی کنند. استادان چشایی ما، به تمام مزارع تامینکنندگان چای احمد ، سفر کردهاند و از اسلوب های تجارت چای که بازار چای جهان را میسازند، درک صحیحی دارند.
دقت و ریز بینی استادان چشایی چای
حس بینایی، بویایی و چشایی از ابزارهای حیاتی استادان چشایی چای می باشد. برای یک استاد چشایی با مشاهده و دیدن، نشانههای کیفیت چای آشکار میشود. او ابتدا، شکل ظاهری برگ خشک چای را بررسی کرده و سپس دمکرده برگ چای را با ریزبینی بسیار بررسی میکند تا در زمانی که چای چشیده میشود بتوان به کیفیت ساخت آن پی برد. استادان چشایی ما با دقت، رنگ چای را نیز مطالعه میکنند.
6- فوت و فن دمکردن چای
یک فنجان چای بی عیب و نقص

1. آب تازه برای یک فنجان چای بینظیر
سعی کنید هرگز از آبی که قبلا جوشیده شده استفاده نکنید و همیشه از آب تازه و ترجیحاً از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید؛ آبی که از قبلاً جوشیده شده باشد، اکسیژن خود را از دست داده و روی کیفیت چای شما تاثیر می گذارد .بهتراست از قوری چینی یا قوری پیرکس برای دم کردن چای استفاده کنید.

2. مقدار درستی از ترکیب چای محبوبتان
برای یک وعده صبحانه یا چای عصرانه سنتی، چایهای سیاه ما بسیار ایدهآل هستند. اما اگر به دنبال یک چای کامل ولی سبک هستید، انواع چای سبز احمد را امتحان کنید. به ازای هر نفر، یک تیبگ، طعم مطلوب چای را دربر خواهد داشت و.برای دم کردن چای لیفی به ازای هر نفریک قاشق چایخوری چای در قوری بریزیدو این میزان برای لذت بردن از نوشیدن چای کافیست.

3. یک فنجان چای بیعیب و نقص
آب تازه جوشانده شده را بلافاصله روی چای بریزید. زمان مناسب برای دم کشیدن چای را از روی بسته چای انتخابیتان مرور کنید، با توجه به تنوع چایها، مدت زمان دم کشیدن هر کدام متفاوت خواهد بود. زمانی که چای به اندازه کافی دم کشید، تیبگ را بعد از 3تا 5 دقیقه از آب جوش خارج کنید و یا اگر چای لیفی دم کرده بودید تفاله چای را با صافی جدا کرده و چای را درون فنجان موردعلاقهتان بریزید و از نوشیدن یک فنجان چای بی عیب و نقص لذت ببرید.
دستورالعملهای دمکردن انواع چای
نوع چای | درجه حرارت برای دمکشیدن | زمان دمکشیدن |
---|---|---|
چای تی بگ | ||
چای سیاه | 100 درجه سانتی گراد | 3 – 5 دقیقه |
چای سبز | 90 – 100 درجه سانتی گراد | 3 – 5 دقیقه |
چای لیفی | ||
چای سیاه(چای لیفی) | 100 درجه سانتی گراد | 4 – 8 دقیقه |
چای سبز(چای لیفی) | 70-80 درجه سانتی گراد | 3 – 5 دقیقه |